Kedves túrázók!

Közeleg a Kiss Péter Emléktúra időpontja, ezért szeretnénk az érdeklődőkkel pár hasznos információt megosztani.

A túra 2014. február 15-én szombaton kerül megrendezésre.

Megközelítés:

A Mátrában, Sástón, az Oxygen Adrenalin Parkban lesz a túra rajt- és célhelye.

A rajt megközelíthető Gyöngyösről a 24-es számú főúton (http://goo.gl/maps/xP0ry), it t ingyenes parkolási lehetőség van.

Tömegközlekedéssel Gyöngyösről menetrend szerinti autóbusszal Sástó buszmegállóig, innen 500m-re van a rajt gyalogosan, erdei ösvényen, mely ki lesz jelölve a túra napján. (Igény esetén a Gyöngyösről 6.30-kor és 8.10-kor mentesítő járatotok indulnak a menetrendszerinti autóbuszok mellett a buszpályaudvarról.)

Nevezés:
A 3 távon 7-10 óráig lehet nevezni, távonként eltérő időintervallumban. Az 57km-en 7-8 óra között, a 37km-en 7-9 óra között a 20km-en 8-10 óra között.

Nevezési díj 57km: 1500 Ft, 37km: 1200 Ft, 20km: 1000 Ft
Nevezési díjból 200 Ft kedvezmény kapnak az MTSZ, TTT, Hérics TTSE, Kékes TE, MVTE tagok, valamint a Mátra teljesítménytúrázója mozgalomban résztvevők. A kedvezmények nem halmozhatók!

Pénteken a túra előtt a tömegszálláson (Kolping ház, Gyöngyös Török Ignác út 1. bejárat a nagy vaskapun) 17-21 óra között is lehet nevezni, illetve rajtfüzetet átvenni.Ez a lehetőség mindenki előtt nyitva áll, tehát az előregisztrált és a csak most nevezők előtt is!
Ha itt letudod a nevezést, szombat reggel már csak a nevezési lapot kell leadnod és rajtolnod, nem kell sorban állnod nevezni és adatokat tölteni! Ez lényegesen lerövidíti a rajtban töltött időt! Kérjük aki tud éljen ezzel a lehetőséggel!

Az ellenőrzőpontok 7 km / ó sebességgel nyitnak!
Kérünk mindenkit, hogy hozzon magával saját poharat! Csomagmegőrzés a rajtban térítésmentesen igénybevehető! Az 57 és a 37 km-es távra ajánlott felszerelés az elemlámpa, fejlámpa!
TTT-eseménynaptár megvásárolható a túra rajt és cél élhelyén! 

http://www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu/node/1035

Melegétel-rendelés:
A túra céljában lehetőség nyílik meleg étel fogyasztására, ezt a szolgáltatást az alábbi linken lehet megrendelni, 2014. február 12.-ig. A helyszínen nincs lehetőség melegétel-rendelésre. A rajtban és célban büfé üzemel, ahol kávé, forralt bor, édességek és egyéb dolgok megvásárolhatók, már reggel, a rajtkor is.

http://usite.hu/x/1609

Szállás:
A túra előtt és után lehetőség nyílik többféle komfortkategóriában is szállásfoglalásra.
A túra rajtjában a Panoráma panzióban; Gyöngyösön, a Kolping vendégházban; illetve Gyöngyösön, a Kolping házban saját felszereléssel 700 Ft / fő / éj egységáron.

A saját felszereléses szállást itt lehet lefoglalni: http://usite.hu/x/1621

További részletek a szálláslehetőségekről a túra honlapján a szállás / melegétel-rendelés menüpont alatt.

Fontos információ, hogy a túra napján az utolsó menetrendszerinti buszjárat Sástóról Gyöngyösre 21.25-perckor indul!
A rendezők egy 20 személyes kisbuszt indítanak 24.00-kor Sástóról, a célból Gyöngyösre, a Kolping házhoz. Fontos, hogy ezt a buszjáratot elsősorban egyéb okok miatt későn beérők részére tartjuk fent, végszükség esetére. Kérünk mindenkit, hogy  (terepi viszonyok és a saját képességeinek figyelembevételével)   gondoskodjon a hazautazásról, hazajutásáról!

Facebook játék:
Aki megtippeli, hogy mennyi résztvevője lesz a túrának az Explo.hu jóvoltából túrabotot, Nagyváty János jóvoltából egy hegymászó könyvet, és a Turista Magazin jóvoltából egy éves előfizetést nyerhet a Turista Magazinra.

Részletek a játékról a Kiss Péter Emléktúra Facebook esemény oldalán:
https://www.facebook.com/events/746178182076597/?fref=ts

A túra honlapja a www.matra-tura.hu, ahol letöltheted az útvonalak GPS trackjét, és egyéb információkat is megtalálsz.

Mátra teljesítménytúrázója, Cartographia Kupa:
A Kiss Péter Emléktúra két mozgalomnak is a része, az egyik a Mátra teljesítménytúrázója mozgalom, a másik pedig a Cartographia Kupa.

A mozgalmakról részletek a www.ttura.hu és a  http://www.cartographia.hu/cartographiakupa oldalakon találhatók.A Cartographia jóvoltából a célban 20-30%-os kedvezménnyel lehet térképeket vásárolni.

  Mátra
teljesítménytúrázója   Cartographia Kupa

A Mátra teljesítménytúrázója túramozgalom támogatói 2013-ban:

A FöldgömbÁgasvári Turistaház, Bognár Méhészet – Gyöngyös, Borpalota – Gyöngyös, Bükki Nemzeti Park,  Egererdő Zrt., ÉLPAK Zrt., Gyöngyös – Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület (TDM), Hidegkúti Turistaház, Magyar Természetjáró Szövetség, Mátra Múzeum – GyöngyösMátrahegy Bt., Over Magazin, Oxygen Adrenalin ParkRózsaszentmártoni Községi Önkormányzat, Soós Borászat – Gyöngyöspata, Szabó Méhészet – Gyöngyös, Tengerszem Túrafelszerelés, Tízpróba Magyarország Kft. (Decathlon),Turista Magazin, Zagyvaság  Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Hérics TTSE vezetősége


Kiss Péter Emléktúra a Mátrában 57/37/20 – 2014-02-15

Kedves túrázók, kirándulók, megemlékezők!

Egyesületünk Kiss Péter családjával, a Kékes Turista Egyesülettel, Keresztesi Koppánnyal, Medveczky Györggyel, Prétor Zsolttal (Mátra 115) és Tarnai Mátéval (MVTE) karöltve rendezi meg a Kiss Péter Emléktúrát a Mátrában 57, 37 és 20 km-es távokon. Természetesen még sok más Petihez kötődő rendezőtársunk is jelezte segítségét, melyet előre is köszönünk. Célunk, hogy Kiss Péter teljesítménytúrázó, barlangász, terepfutó és hegymászó barátunknak méltó emléket állítsunk.

A honlapunkon lehet előnevezni (regisztráció után) a túrára, melyet jelvény díjazással jutalmazunk (a helyszínen nevezők kitűzőt kapnak)! Továbbá ez a lehetőség megkönnyíti az adatok felvételét és csökkenti a várakozást a rajtban.  Kérjük, aki tud, éljen ezzel a lehetőséggel.

logo

‘,’

Túránk része a Mátra teljesítménytúrázója mozgalomnak valamint a  Cartographia Kupának.

Részletek a mozgalomról a www.ttura.hu oldalon.
 Mátra teljesítménytúrázója

Részletek a Cartographia Kupáról
www.cartographia.hu/cartographiakupa oldalon.

Cartographia Kupa

Jó túrázást kíván mindenkinek a Hérics TTSE vezetősége.

  

Rendezők adatai:

Rendezõ Hérics Természetjáró és Turisztikai Sportegyesület
Levélcím: 3033 Rózsaszentmárton, Bányász u. 10.
e-mail: hericsttse@gmail.com
honlap: http://www.herics.hu
Rendezõ Molnár Zsolt
Levélcím: 3033 Rózsaszentmárton, Arany J. út 29.
Telefon: (70) 596-7776
e-mail: hericsttse@gmail.com
Rendezõ Kékes Turista Egyesület
Levélcím: 3200 Gyöngyös, Török Ignác u. 1.
e-mail: info@kekesturista.hu
honlap: http://www.kekesturista.hu
Rendezõ Keresztesi Koppány, Mátra 115
e-mail: keresztk@gmail.com
honlap: http://www.matra115.hu
Rendezõ Máté Pál Péter
Rendezõ Kiss Attila
e-mail: attila.kiss.1997@gmail.com
Rendezõ Tarnai Máté
Telefon: (20) 567-8248
e-mail: tarnaim@hotmail.com
honlap: http://magyarvandorok.hu

 

Oldalak: 1 2 3 4 5 6 7 8