XXII.Ébredő Természet vetélkedős gyalogtúra

 2012. március 31-én, immáron 22. alkalommal került megrendezésre az Ébredő Természet vetélkedős gyalogtúra a helyi természetjárók, a Hérics TTSE szervezésében. Az előző évek és az idei év tapasztalatai alapján elmondható, hogy ez a program igen kedvelt a környékbeli óvodások, általános iskolások és családok körében, de még a vállalkozó kedvű felnőtteket is megmozgatja.

 A túra célja, hogy a résztvevők a szabadban, játékos formában összemérjék tudásukat a minket körülvevő természetről.

 A versenyen két távon, összesen négy kategóriában lehetett indulni. Az 5km-es távon az óvodások „mérkőzhettek meg”, míg a 15km-es távon az alsó osztályos, a felső osztályos és a felnőtt kategóriák várták a résztvevőket.

 Az idei rendezvényen összesen 310 fő vett részt (+55Fő rendező), ebből az ovis távon (a kísérő felnőttekkel együtt) összesen 71 fő indult. Az alsó osztályosok 35-en, a felső osztályosok 104-en neveztek, míg a felnőtt kategóriában 100 fő indult. A Rózsaszentmártoniak mellett érkeztek csapatok Hatvanból, Ecsédről, Gyöngyöspatáról, Nagyrédéről, Gyöngyösről, de még Erdőtelekről is.

 Az ovis távon 3 feladatot kellett megoldaniuk a gyerekeknek: az egyes képeken látható tárgyak, állatok közül melyik „lakik” a földön, vízen, levegőben, ez mellett célba dobás és még egy kirakós játék is volt. Itt minden csapat magas pontot ért el.

 A másik 3 kategóriában versenyzőknek kicsit nehezebb dolguk volt, ők állatokkal, növényekkel, gombákkal és általános turisztikai ismeretekkel kapcsolatos tesztfeladatokat kaptak, ill. egy gyakorlati feladatuk is volt: távolságot kellett becsülniük. Itt már jóval nagyobb különbségek voltak az elért eredményekben.

 A túrázók nem maradtak étlen-szomjan: az egyes állomáspontokon zsíros-, lekváros-, mogyorókrémes kenyér és innivaló várta őket. Ezen kívül minden résztvevő emléklapot és egy szép kitűzőt vihetett haza a túra emlékére. Természetesen a legjobb eredményt elért csapatok külön díjazásban is részesültek: kategóriánként az első három helyezett jutalma érem és serleg volt, emellett a kicsik zsírkrétát, édességet, a felnőttek, pedig bort kaptak.

 Nagyon örülünk, hogy az idén is sikerült több száz résztvevőt megmozgatnunk – testileg és szellemileg egyaránt. Köszönjük a szervezőknek a munkájukat, a támogatóknak a felajánlásokat és jövőre is várjuk a lelkes csapatokat!

Hérics TTSE

Rózsaszentmárton, 2013. december 09.

Oldalak: 1 2 3 4 5